Direkt till innehåll

Nya tider i kollektivtrafiken

Måndagen den 19 augusti går kollektivtrafiken över till ordinarie tidtabell. I samband med detta utökas trafiken på flera linjer och vissa linjer får förändrade körvägar.

När semestrar och sommarlov tar slut ökar resandet med kollektivtrafiken. Från måndagen den 19 augusti återgår därför Västtrafik från sommartidtabell till ordinarie tidtabell. Undantaget gäller båtarna i södra skärgården som byter tidtabell den 26 augusti.

Samtidigt som tidtabellen byts ut utökas trafiken på flera linjer och vissa linjer får förändrade körvägar. Som resenär rekommenderas du alltid att söka din resa i appen Västtrafik To Go.

Ny körväg för linje 9 och 11

En av förändringarna gäller från den 2 september då spårvagnslinjerna 9 och 11 byter körväg med varandra mellan Järntorget och Brunnsparken. Linje 9 kör via Hagakyrkan och Grönsakstorget och linje 11 ska köra via Stenpiren. Orsaken är att hållplatserna förbereds för de nya, 45 meter långa spårvagnarna som börjar köra i slutet av 2024.

Tätare turer

För att möta ett ökat resande får Stenungsund express tätare turer under morgon och eftermiddag. Samma sak gäller för linje 510 mellan Partille och Heden.

Under våren fick flera busslinjer i centrala Göteborg färre turer på grund av förarbrist. Nu har dock fler förare utbildats och dessa turer kan nu läggas tillbaka i trafik. De linjer som får utökad trafik igen är 40, 42, 43, 50, 121 och 127.

Tryckta tidtabeller tas bort

I samband med tidtabellsskiftet den 19 augusti försvinner också de tryckta spårvagnstidtabeller från hållplatserna i Göteborg och Mölndal. Istället kommer det finnas anslag som visar var tidtabell och linjesträckning hittas digitalt. Orsaken är att minska miljöpåverkan och samtidigt ge uppdaterad och relevant information.

Västtrafiks information om tidtabellsskiftet.

Läs också