Direkt till innehåll

Nu återupptas arbeten på Tjörnbron

Arbetet med att byta ut snedkablar på Tjörnbron fortsätter från mitten av augusti. Endast ett körfält hålls öppet i varje riktning över Tjörnbron och hastigheten sänks. Vissa nätter stängs bron helt.

Arbetet med att byta ut snedkablar på Tjörnbron tog uppehåll under sommarmånaderna. Men under vecka 33 återupptas arbetet som påverkar trafiken över bron fram till mars nästa år. Endast ett körfält i varje riktning är öppet för trafiken och hastigheten sänks till 50 kilometer i timmen dygnet runt.

Nattliga helavstängningar

Med start från september stängs bron helt för trafik under vissa vardagsnätter. Avstängningarna pågår mellan klockan 23.00 till 04.30. Trafiken hänvisas då till färjeleden över Svanesund och vidare mot väg 160. Detta innebär en lång omväg för trafiken och därmed längre restid. Undantaget gäller blåljusmyndigheter som kommer att kunna ta sig fram över bron vid behov.

Även gång- och cykeltrafiken kan ta sig förbi arbetet under hela perioden.

Info i Trafiken.nu-appen

Arbetet är väderberoende och de nattliga helavstängningarna kan ske med kort framförhållning. Ett tips är att ladda ner Trafiken.nu-appen som ger dig push-notiser inför varje avstängning – på så sätt riskerar du inte att missa informationen.

Läs mer: Trafikverket – Tjörnbron snedkabelbyte

Läs också