Direkt till innehåll

Avfart från Götatunneln mot Centralen tillfälligt stängd

Från den 6 augusti och i fyra veckor framåt är avfarten österut från Götatunneln mot Centralenområdet stängd. Trafiken hänvisas till Falutorget och Gullbergsvassgatan.

Stängningen av avfarten inleddes natten till den 6 augusti och kommer att pågå i cirka fyra veckor, fram till den 28 augusti. Trafik som ska till Centralenområdet eller vidare leds istället om via Falutorget och Gullbergsvassgatan.

Du som kommer körande i Götatunneln från Järntorget och har en tid att passa på Centralen gör därför klokt i att lägga denna avstängning på minnet. Planera din resa och tänk på att det tar längre tid än normalt för att köra till Centralen.

Arbeten vid närliggande rondell
Orsaken till den temporära avstängningen är att Västlänken ska utföra arbeten vid rondellen norr om Centralstationen under veckorna 32-37, och att trafikflödet i området behöver minska.

Trafiken i området påverkas som mest under de två första veckorna från och med den 6 augusti. Förutom avstängningen av avfarten från Götatunneln kommer under dessa två veckor endast ett körfält att vara öppet i vardera riktning mellan Södra Sjöfarten och nämnda rondell (se karta nedan).

Även gång- och cykelbanorna i området berörs och kommer periodvis att flyttas något i sidled.

Klicka för större karta:

Bussar får eget körfält
När avfarten från Götatunneln mot Centralenområdet väl öppnas igen i slutet av augusti kommer bussarna att ha fått ett eget körfält från Södra Sjöfarten till Nils Ericsonsterminalen, vilket gör att de slipper köra i rondellen.

Tänk dock på att det kommer råda begränsad framkomlighet vid rondellen norr om Centralstationen fram till andra veckan i september, då samtliga arbeten beräknas vara klara.

Läs också