Direkt till innehåll

Avfart i Rödastensmotet stängs

Den 7-21 februari kan du inte köra från Oscarsleden mot Högsboleden/Kungssten i Rödastensmotet. Se upp så att du inte av misstag hamnar på Hisingen.

Under cirka två veckor – från den 7 februari klockan 19.00 till den 19 februari klockan 21.00 – är avfarten mot Högsboleden/Kungssten i Rödastensmotet stängd. Enklast att förstå vilken avfart det gäller är att titta på vår bifogade karta.

Under tiden som avfarten är stängd går det inte att svänga av från Oscarsleden och därefter köra av mot Högsboleden eller Kungssten i Rödastensmotet.

Tvingas till Hisingen
Om du av gammal vana svänger av från Oscarsleden för att köra mot Högsboleden/Kungssten tvingas du fortsätta över Älvsborgsbron mot Hisingen. Håll därför kollen på när avfarten i Rödastensmotet är stängd.

För att nå Högsboleden/Kungssten från Oscarsleden under de här två veckorna fortsätter du till Gnistängsmotet, där du vänder tillbaka mot centrum och vidare mot Högsboleden/Kungssten.

Öppet för bussar
Notera att avfarten kommer att vara öppen för kollektivtrafik, vilket innebär att bussar kan trafikera motet med begränsad hastighet.

Orsaken till den stängda avfarten är förberedande arbeten inför det kommande underhållsarbetet av Älvsborgsbron. Detta underhållsarbete kommer att påverka trafiken från april fram till i höst.

Klicka på bilden nedan för att få upp en förstorad version av kartan längst upp:
Karta som visar att avfarten i Rödastensmotet till Kungssten/Högsboleden stängs 7-21 februari.

Läs också