Direkt till innehåll

Bilar och bussar delar körfält på Nils Ericsonsgatan

Från den 29 april pågår arbeten på Nils Ericsonsgatan vid Nordstan, som påverkar bil- och busstrafiken. Räkna med längre restid.

Sedan början av april har arbeten pågått vid Nils Ericsonsgatan, mellan Nordstan och Centralstationen, som på olika sätt har påverkat trafiken. Orsaken är framförallt den pågående byggnationen av Västlänken.

Bilar och bussar delar körfält
Måndag den 29 april inleddes de mest trafikpåverkande arbetena på Nils Ericsonsgatan, som innebär att bilkörfälten i riktning mot Åkareplatsen är stängda, se karta nedan.

Klicka för större karta:

 

Eftersom bilar och bussar får samsas i samma körfält finns ökad risk för förseningar för kollektivtrafiken och längre restid för biltrafiken.

Från den 2 maj påverkas även bil- och busstrafiken på Nils Ericsonsgatan i riktning mot Hisingen, då ett körfält stängs. Detta innebär att flera busslinjer som kör mot Hisingen får nya hållplatslägen och att biltrafiken har ett istället för två körfält att köra på.

Gå in på Västtrafiks reseplanerare för mer information

Spårvagnar kör som vanligt
Övriga busslinjer och spårvagnar som trafikerar hållplats Nordstan kör som vanligt, men kan komma att påverkas av det omgivande trafikläget med längre restid som följd.

Gående och cyklister på Nils Ericsonsgatan längs med Nordstan får fortsättningsvis dela bana. Och ett av två övergångsställen från Nils Ericsonsgatan till hållplats Nordstan kommer alltid att vara öppet.

Tre bussgater ska rivas
Den 6 maj sker nästa stora trafikförändring i området då förbindelsen mellan Kanaltorgsgatan och Bergslagsgatan stängs. Samtidigt inleds rivningen av de tre yttersta bussgaterna på Nils Ericsonsterminalen, 39, 40 och 41 och avstigning sker istället från gaterna 36, 37 och 38.

På grund av den besvärliga trafiksituationen på Nils Ericsonsgatan, så rekommenderas du att välja andra platser i närområdet för hämtning och lämning av nära och nära vid Centralstationen.

Läs också