Direkt till innehåll

E45 i centrala Göteborg stängs i helgen

I helgen den 6-8 februari stängs E45 mellan Järntorget och Falutorget. Välj annan väg om du inte ska hit!

Avstängningen av E45 i centrala Göteborg mellan Järntorget och Falutorget pågår från lördagen den 6 februari klockan 09.00 till måndagen den 8 februari klockan 05.00. En likadan avstängning skedde föregående helg med längre köer till följd – särskilt längs Gullbergs Strandgata, Operagatan och Allén.

Välj därför annan väg runt stan om du inte ska hit. Om du måste in till centrum så får du räkna med att det tar längre tid än vanligt.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar att E45 stängs mellan Järntorget och Falutorget

 

Trafiken leds om

Under tiden som E45 är avstängd leds trafiken om på lokala gator enligt följande:

– Trafiken på E45 österut i riktning från Järntorget mot Falutorget hänvisas via Emigrantvägen, Operagatan och Gullbergsvassgatan.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar omledningsvägen mellan Järntorget och Falutorget österut.

 

– Trafiken på E45 västerut i riktning från Falutorget mot Järntorget leds om via Gullbergs Strandgata, Operagatan och Emigrantvägen. Tänk på att INTE svänga vänster i Falutorgsmotet – undantaget gäller dig som ska till Centralens parkering eller någon av verksamheterna i Gullbergsvass.

Klicka på kartan för större bild:

Karta som visar omledningsvägen från Falutorget mot Järntorget.

 

Risk för köer

Detta innebär en omväg för bilisterna och en ökad trafikmängd på de aktuella omledningsvägarna. Därmed finns det en risk för köer på dessa vägar med längre restid som följd – främst under dagtid då trafikflödet är som störst.

Utifrån detta kan det vara bra att fundera på om du kan välja andra vägar runt stan. Om du måste in till centrum så får du räkna med att det tar längre tid än vanligt. Håll dig uppdaterad på det aktuella trafikläget via Trafiken.nu-appen.

Ändrade körvägar för bussar

När det gäller kollektivtrafiken så leds ett antal busslinjer om mellan Tingstadstunneln och Nils Ericsonsterminalen, men de missar inga hållplatser. Dessa linjer kan dock drabbas av förseningar om det skulle uppstå köer på omledningsvägarna.

Orsaken till avstängningen är installationstester inför öppnandet av Gullbergstunneln längs E45 Götaleden senare i vår.

Trafikverkets info om Gullbergstunneln.

Läs också