Direkt till innehåll

Fritt fram för gående på Kruthusgatan

Den 1 april öppnar åter gångbanan mellan Centralstationen och Kruthusgatan och därmed slipper gående att ta en omväg.

Sedan den 7 januari i år har gångbanan mellan Centralstationen/Nils Ericsonsterminalen och Kruthusgatan varit stängd. Orsaken är att en ny väg till och från parkeringen vid Centralstationen har byggts på platsen.

Slipper omväg
Den 1 april är den nya vägen till och från Centralstationens parkering klar för att öppnas för trafik, vilket i sin tur innebär att den tidigare stängda gångbanan på Kruthusgatan kan öppna på nytt. Därmed slipper gående från Centralstationen och Nils Ericsonsterminalen att ta omvägen via Bergslagsgatan och Gullbergsvassgatan för att komma till verksamheter på Kruthusgatan.

Kartan visar den nya bilvägen till Centralens parkering från den 1 april (Klicka för större karta).

centralen_2004_photoshop_KLAR_liten_fix.png

 

För cyklister gäller följande: Eftersom det inte finns en cykelbana mellan Centralstationen och Kruthusgatan har cyklister två alternativ. Antingen får du cykla i körbanan på Kruthusgatan eller ta dig runt via Bergslagsgatan och Gullbergsvassgatan, precis som idag.

Ännu en förändring
Den 1 april inträffar även en smärre förändring för dig som brukar gå från Centralstationen mot Bergslagsgatans rondell och vidare mot Regionens Hus och Gullbergsstrand. Det som händer är att du får gå längs Nils Ericsonsterminalen för att nå Bergslagsgatans rondell.

Två veckor senare den 14 april händer ytterligare en förändring för samma gångtrafikanter, då den gångväg som gäller från den 1 april försvinner. Istället leds du genom Nils Ericsonsterminalen för att sedan gå runt Västlänkens arbetsområde innan du kan fortsätta din promenad mot Regionens Hus och Gullbergsstrand. Mer information kommer när det närmar sig.

Här kan du läsa vår nyhet om den nya vägen till Centralens parkering.

Läs också