Direkt till innehåll

Hästtävling påverkar trafiken

Gothenburg Horse Show är i full gång. Risk för trängsel på E6 i morgontrafiken.

Den årliga hästtävlingen Gothenburg Horse Show arrangeras just nu på Scandinavium i Göteborg. Tävlingarna pågår från onsdagen den 3 april till söndagen den 7 april, och under dessa dagar finns det risk för ökad trafik på vissa vägar.

Fram till Örgrytemotet
Framförallt gäller detta E6 norrut på sträckan från Mölndal fram till Örgrytemotet. Tävlingarna startar varje dag klockan 09:00, och enligt vägtrafikledningen på Trafik Göteborg tycks det vara många hästentusiaster som kommer körande denna väg från klockan 08:00 och framåt.

Enligt rapporterna har det varit långa köer på nämnda sträcka under de senaste morgnarna fram till cirka klockan 09:00.

Nämnas kan att EuroHorse-mässan på Svenska Mässan pågår parallellt med hästtävlingarna. Mässan öppnar klockan 08:30 varje morgon och även den drar till sig stora mängder besökare, av vilka många sannolikt kommer med bil på E6.

Även väg 40 drabbas
Du som kommer körande norrut på E6 från Mölndalshållet gör alltså klokt i att planera din körning under de kommande morgnarna. Tänk också på att köerna på E6 riskerar att påverka även trafiken på väg 40 i riktning mot Göteborg.

Som vanligt rekommenderar vi att du laddar ned Trafiken.nu-appen och kollar det aktuella trafikläget innan du ger dig ut i trafiken.

Läs också