Direkt till innehåll

Inga vagnar förbi Rambergsvallen

Den 13-22 april ställs alla spårvagnar in mellan Wieselgrensplatsen och Länsmansgården på grund av spårarbeten vid Rambergsvallen.

Arbetet med att rusta upp hållplats Rambergsvallen har kommit en bra bit på väg. Nu har det blivit dags att riva den sista delen av gångtunneln under Hjalmar Brantingsgatan och iordningställa spåren, se karta nedan.

Klicka för större karta:

 

Spårvagnarna ställs in
Arbetet pågår mellan den 13 och 22 april och då kommer all spårvagnstrafik att vara inställd mellan Wieselgrensplatsen och Länsmansgården. Ersättningsbussar sätts in mellan Hjalmar Brantingsplatsen och Länsmansgården.

Övergången över Hjalmar Brantingsgatan stängs
Bussarna går som vanligt till Rambergsvallen, men tänk på att övergången över Hjalmar Brantingsgatan vid Rambergsvallen är stängd. Detta innebär en lång omväg för gående då de måste ta sig antingen till hållplats Wieselgrensplatsen eller Gropegårdsgatan för att komma över Hjalmar Brantingsgatan.

Läs mer om hur spårarbetet påverkar kollektivtrafiken på Västtrafik

Därför byggs hållplatsen om
I dag är det svårt och otryggt för trafikanterna att ta sig till och från hållplatsen Rambergsvallen på Hisingen och därför ska den rustas upp och tillgänglighetsanpassas. När allt är klart sommaren 2019 passerar gående och cyklister över Hjalmar Brantingsgatan via övergångsställen istället för under gatan i en gångtunnel.

Läs mer om hållplats Rambergsvallen på Göteborgs Stad

Läs också