Direkt till innehåll

Inställda tåg på flera sträckor

Under höstlovet drabbas resenärer av inställda tågavgångar på flera sträckor i Göteborg med omnejd.

Den 29 oktober till den 3 november pågår flera banarbeten som påverkar tågtrafiken på olika sträckor i olika etapper. Resenärer hänvisas till ersättningstrafik eller den ordinarie buss- och spårvagnstrafiken.

Här är ett urval av sträckor som berörs:

Uddevalla-Göteborg-Uddevalla
Från den 29 oktober klockan 00:00 till den 3 november klockan 24:00 vänder Västtågen från Strömstad/Uddevalla i Kode. Bussar ersätter på sträckan Kode-Göteborg. Välj kringliggande trafik till och från Ytterby station.

Älvängen-Göteborg-Älvängen
Från den 29 oktober klockan 00.00 till den 3 november klockan 24.00 går inga pendeltåg på sträckan Göteborg-Gamlestaden. Resenärer hänvisas till den ordinarie spårvagnstrafiken.

Från den 1 november klockan 23:30 till den 2 november klockan 07:00 är tågen inställda mellan Göteborg och Älvängen och omvänt. Bussersättning på hela sträckan med stopp på mellanliggande stationer.

Göteborg-Vänersborg-Göteborg
Från fredagen den 1 november klockan 23:00 till lördagen den 2 november klockan 07:00 vänder tågen i Bohus. Bussersättning mellan Bohus och Göteborg.

Från lördagen den 2 november klockan 07:00 till söndagen den 3 november klockan 14:00 vänder tågen i Gamlestaden. Resenärer hänvisas till den ordinarie spårvagnstrafiken.

Göteborg-Alingsås/Stockholm-Göteborg
Från tisdagen den 29 oktober till söndagen den 3 november påverkas tågen mellan Partille och Göteborg.

Störst påverkan blir det mellan den 31 oktober och 3 november då resenärer mot Stockholm, Skövde, Hallsberg, Örebro, Västerås, Mariestad och Nässjö hänvisas till Västtågen på sträckan Göteborg-Lerum-Alingsås. Gå in på ditt tågbolag för mer information.

Göteborg-Mölndal-Göteborg
Vissa av tågavgångarna är inställda lördagen den 2 november.

Gå in på Västtrafiks reseplanerare för mer information.

Läs också