Direkt till innehåll

Ny trafiklösning vid Tynneredsmotet

Den 10 juli införs en ny trafiklösning vid Tynneredsmotet, som påverkar trafiken på Västerleden i båda riktningar.

Sedan den 16 juni har arbeten med spårvägstunneln vid Tynneredsmotet pågått, som har påverkat trafiken på Västerleden. I samma veva startade de omfattande underhållsarbetena på Älvsborgsbron som förvärrade situationen ytterligare med köer och längre restid som följd.

Nytt skede
Den 10 juli inleds den andra etappen av arbetet med spårvägstunneln, vilket innebär att trafiken på Västerleden söderifrån inte kan svänga av vid Tynneredsmotet, se karta nedan. Därför får du använda andra vägar för att ta dig till exempelvis Frölunda Torg och Frölunda sjukhus.

Dessutom är ett av två körfält på Västerleden i södergående riktning stängt, men tänk på att du kan använda påfarts- och avfartsrampen vid Tynneredsmotet för att ta dig vidare mot Västra Frölunda. Denna trafiklösning kvarstår fram till den 29 juli.

Klicka för större karta:

 

Tredje etappen
Den tredje och sista etappen inleds den 30 juli och då stängs ett körfält på Västerleden i vardera riktning.

Arbetet pågår alla dagar i veckan och kan tidvis ske sena kvällar och nätter. Detta för att minimera tiden för avstängningen, som upphör den 18 augusti.

Trafiken som går under Tynneredsmotet och gång- och cykeltrafiken påverkas inte av arbetet utan kommer fram som vanligt.

Tidigare artikel: Trängre på Västerleden

Läs också