Direkt till innehåll

Ny väg till Nordstans p-hus

Från den 24 april gäller nya körvägar för dig som ska till Nils Ericsonsgatan och Nordstans p-hus.

Det som händer är att kopplingen mellan Södra Sjöfarten och Nils Ericsonsgatan stängs tills vidare. Detta är alltså vägen du kör idag för att komma till och från Nordstans p-hus eller till Nils Ericsonsgatan i riktning mot Åkareplatsen.

Bergslagsgatan öppnar igen
Detta betyder att du istället får köra vidare en kort sträcka, mot Bergslagsgatans rondell norr om Centralen, och sedan svänga runt mot den tidigare stängda delen av Bergslagsgatan. Därifrån når du sedan Nils Ericsonsgatan och Nordstans p-hus. Tänk på att du alltså inte ska köra ända fram till Bergslagsgatans rondell utan svänger av tidigare. Var extra uppmärksam på skyltningen på plats.

Klicka för större karta:

nordstans_phus_2004_KLAR_liten_fix.png

Kommer du däremot från andra hållet, det vill säga Bergslagsgatan förbi Regionens Hus, fortsätter du bara rakt fram i Bergslagsgatans rondell och vidare mot Nils Ericsonsgatan och Nordstans p-hus.

Den nyöppnade delen av Bergslagsgatan gäller också när du ska ut från Nordstans p-hus och mot Bergslagsgatans rondell. I denna riktning måste du dock köra genom rondellen för att ta dig vidare, vilket kommer att öka belastningen i rondellen. Detta i sin tur riskerar att försämra framkomligheten ytterligare i ett redan störningskänsligt område.

Ny gång- och cykelväg upp på Götaälvbron
I samband med detta sker även förändringar för gång- och cykeltrafiken som ska upp på Götaälvbron. Den gång- och cykelbana som du använder idag för att ta dig upp på bron stängs och istället öppnas en ny gång- och cykelbana från den nyöppnade delen av Bergslagsgatan, se karta ovan.

Orsaken till trafikomläggningen är att Hisingsbron behöver utöka sitt arbetsområde för arbetet med kollektivtrafikbroarna.

Tänk också på att du från den 1 april får ta en annan väg för att komma till och från Centralens parkering.

Tidigare artikel: Ny väg till Centralens parkering

Mer information om Hisingsbron hittar du här.

Läs också