Direkt till innehåll

Skyfall skadade E45 – detta gäller i trafiken

Sedan ett kraftigt skyfall orsakade skador på E45 vid Lilla Edet går trafiken dubbelriktad i den södergående körbanan. Nu öppnar även en tillfällig väg för trafiken på länsväg 2014 som också förstördes av skyfallet.

Den 28 juli inträffade ett kraftigt skyfall som orsakade stora skador på E45 vid Lilla Edet och länsväg 2014, som går parallellt med E45.

Nedsatt hastighet och dubbelriktad trafik

I ett första skede stängdes trafiken av på de båda vägarna, men på eftermiddagen den 30 juli kunde E45 öppna för dubbelriktad trafik i den södergående körbanan med begränsad hastighet. Sträckan för dubbelriktad trafik är mellan Norra Lilla Edetmotet och Sjuntorpsmotet. Långväga och tung trafik uppmanas fortsatt att köra via E6.

Tillfällig grusväg öppnas

Länsväg 2014 – som går parallellt med E45 – har varit avstängd sedan skyfallet den 28 juli. Från den 6 augusti öppnas dock en tillfällig grusväg förbi den skadade vägbanan för gång- och cykeltrafik samt långsamtgående fordon med en maximal vikt av 8 ton.

Trafikverkets geotekniker har tillsammans med entreprenören genomfört stabiliserande åtgärder på vägbanan för att säkerställa bärigheten.

Notera att det endast är tillåtet att framföra motorfordon av typerna moped klass I och II, motorredskap klass I och II, traktor a och b samt terrängfordon på den aktuella delen av väg 2014.

Följ skyltning och visa hänsyn

Just nu finns ingen prognos för när skadorna kan vara åtgärdade. Fram till dess uppmanar Trafikverket trafikanter att planera sina resor noggrant och följa den tillfälliga skyltningen på plats. Trafikverket vill också påminna om att visa hänsyn då området fortfarande är en aktiv arbetsplats där man fortsätter arbetet med att återställa vägen till full kapacitet.

Trafikverkets information om arbetena med att återställa E45.

Läs också