Direkt till innehåll

Ändrade restider för morgontrafiken

Sommarens underhållsarbete av Älvsborgsbron är igång. Under tisdagsmorgonen skedde flera olyckor i trafiken, vilket påverkade restiderna på de större trafiklederna.

Efter att underhållsarbetet på Älvsborgsbron har tagit fart har restiderna ökat under rusningstrafik med cirka 10-15 minuter. Den förlängda restiden under måndagseftermiddagen och tisdagsmorgonen kan delvis förklaras av flertalet olyckor. Det är därför viktigt att följa angiven hastighet, hålla avstånd i trafiken och köra lugnare.

Under tisdagsmorgonen fortsatte problemen med att bilister körde på den stängda påfarten från Högsboleden till Älvsborgsbron, som endast är avsedd för bussar och serviceresor-fordon. Detta påverkade framkomligheten för kollektivtrafiken.

För att inte bryta mot trafikreglerna hänvisas trafikanter från Högsboleden att istället söka sig till Västerleden eller Oscarsleden. Följ skyltning på plats och flaggvakternas hänvisningar.

Var uppmärksam: För trafik från Oscarsleden upp på bron i riktning mot Hisingen är det bra att vara lite extra uppmärksam då biltrafiken vävs samman med busskörfältet strax innan Älvsborgsbron. Detta är en ny situation och det gäller att visa hänsyn och ge busstrafiken företräde.

Även påfarten till Älvsborgsbron från Ivarsbergsmotet på Hisingssidan är stängd för biltrafik. Påfarten är endast öppen för bussar och serviceresor-fordon. Trafik från Arendal och hamnarna hänvisas via Ytterhamnsmotet och väg 155. Kommer du från Eriksberg är Lundbyleden bästa alternativet för resa vidare över Älvsborgsbron.

Klicka här för att läsa mer om Älvsborgsbron-arbetet på Trafik Göteborg. 

Klicka här för att få mer information från Trafikverket om Älvsborgsbron-arbetet.

Läs också