Direkt till innehåll

Avfart i Rödastensmotet stängd

Fram till den 21 februari kan du inte köra av mot Högsboleden/Kungssten i Rödastensmotet. Se upp så att du inte av misstag hamnar på Hisingen!

Under cirka två veckor – från den 7 februari till den 21 februari – är avfarten mot Högsboleden/Kungssten i Rödastensmotet stängd. Enklast att förstå vilken avfart det gäller är att titta på nedanstående karta:
Karta som visar att avfarten i Rödastensmotet till Kungssten/Högsboleden stängs 7-21 februari.

Under tiden som avfarten är stängd går det inte att svänga av från Oscarsleden och därefter köra av mot Högsboleden eller Kungssten i Rödastensmotet.

Tvingas till Hisingen
Om du av gammal vana svänger av från Oscarsleden för att köra mot Högsboleden/Kungssten tvingas du fortsätta över Älvsborgsbron mot Hisingen.

För att nå Högsboleden/Kungssten från Oscarsleden fortsätter du till Gnistängsmotet, där du vänder tillbaka mot centrum och vidare mot Högsboleden/Kungssten.

Öppet för bussar
Notera att avfarten är öppen för kollektivtrafik, vilket innebär att bussar kan trafikera motet med begränsad hastighet.

Orsaken till den stängda avfarten är förberedande arbeten inför det kommande underhållsarbetet av Älvsborgsbron. Detta underhållsarbete kommer att påverka trafiken från april fram till i höst.

Läs också