Direkt till innehåll

Självkörande bussar testas på Lindholmen

Nu har du chansen att få uppleva det som många tror är en del av framtidens kollektivtrafik. I fyra månader ska självkörande bussar testas på Lindholmen.

Från den 18 januari och i fyra månader framåt kommer två självkörande bussar att testköra på Lindholmen under namnet linje 56.

Testet med de självkörande bussarna ingår i ett projekt kallat S3 (Shared Shuttle Services), som i sin tur är en del av regeringens samverkansprogram ”Nästa generations resor och transporter”.

– De självkörande bussarna ger oss möjlighet att följa utvecklingen av innovationer och lära oss hur de kan komma till nytta för våra kunder. Den nya linje 56 gör att våra resenärer i området kommer närmare till sina arbetsplatser och bostäder, vilket gör vår trafik ännu mer attraktiv, säger Lars Backström, vd på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Bussarna är avgiftsfria och trafikerar vardagar klockan 07-18 mellan hållplatserna Hugo Hammars kaj och Regnbågsgatan. Du kan söka efter resorna i apparna Västtrafik To Go och Parkering Göteborg.

De två minibussarna kör i max 20 km/h och har plats för 11 passagerare inklusive en säkerhetsförare. På grund av coronapandemin är antalet passagerare just nu begränsat.

Mer information om de självkörande bussarna hittar du hos Västtrafik.

Läs också