Direkt till innehåll

Varvet-veckan är här

Lördagen den 18 maj är det åter dags för Göteborgsvarvet, men redan i veckan innan pågår flera lopp som kan påverka trafiken.

Göteborgsvarvet är inte bara den klassiska halvmaran, utan också andra lopp före och efter det stora loppet. Merparten av dessa lopp arrangeras i Slottsskogen, vilket kan komma att påverka den närliggande trafiken, framför allt kring Margretebergsgatan.

Följande lopp arrangeras i veckan före Göteborgsvarvet den 18 maj:

Tisdagen den 14 maj: Trailvarvet
– Start och mål i Slottsskogen.
– 11,5 km samt en promenadklass på 8 km.
– Cirka 1 000 deltagare.
– Pågår klockan 18:00-21:00.

Onsdagen den 15 maj: Stafettvarvet
– Start och mål i Slottsskogen.
– 3,7 km.
– Cirka 4 000 deltagare.
– Pågår klockan 18:00-21:00.

Fredagen den 17 maj: Specialvarvet
– Start och mål i Slottsskogen.
– 4,1 km och 2,2 km.
– Över 2 000 deltagare
– Pågår klockan 11:00-13:00.

Under veckan inför den 18 maj arrangeras även Expomässan i Svenska Mässan den 16-18 maj. Cirka 45 000 besökare väntas till mässan under dessa dagar, och inte minst är det här alla löpare hämtar ut sina nummerlappar. Tänk därför på att det kan vara extra mycket folk som rör sig kring Korsvägen och extra mycket trafik i området. Det enklaste sättet att ta sig till Svenska Mässan är att åka kollektivt, cykla eller gå.

Gå in på Västtrafik för mer information om kollektivtrafiken

Tar du bilen parkerar du smidigast i parkeringsanläggningarna i Gårda, som du når via Örgrytemotet, Gårdamotet och Ullevimotet.

Lördagen den 18 maj arrangeras den stora löparfesten Göteborgsvarvet, som i år firar 40-årsjubileum. Cirka 60 000 löpare tar sig an utmaningen att springa halvmaran, vilket kommer att påverka samtliga trafikslag på olika sätt och i olika utsträckning. Läs mer om hur trafiken påverkas av Göteborgsvarvet i artikeln nedan.

Tiotusentals löpare på gatorna

Läs också