Direkt till innehåll

Tillfälligt trängre på Älvsborgsbron

Underhållsarbetet på Älvsborgsbron är snart klart. Helgen innan dess, den 28-30 augusti, är endast två körfält öppna på bron. Räkna med längre restider.

Sommarens stora underhållsarbete på Älvsborgsbron lider mot sitt slut – den 31 augusti ska allt vara klart för den här gången. Dessförinnan, från fredagen den 28 augusti klockan 21:00 till midnatt söndagen den 30 augusti, görs vissa återställande arbeten som påverkar trafiken på och kring bron ytterligare.

Färre körfält öppna
För det första kommer endast ett körfält att vara öppet i vardera riktning på Älvsborgsbron – till skillnad från sommarens lösning med två körfält öppna per riktning. Planerar du att åka över bron den helgen? Tänk då på att restiden kan bli något längre.

För det andra stängs påfarten från Oscarsleden upp mot Älvsborgsbron. Detta innebär att bil- och kollektivtrafiken som kommer körande på Oscarsleden och ska vidare upp mot bron får fortsätta framåt en bit och vända i Gnistängsmotet, se karta nedan.

Klicka för större karta:

karta_alvsborgsbron_2008_liten_fix.png

Gång- och cykelbana fortsatt stängd
Från och med måndagen den 31 augusti klockan 05:00 är allt som vanligt igen för fordonstrafiken över Älvsborgsbron med tre körfält öppna i vardera riktning.

Enligt planerna kommer dock den östra gång- och cykelbanan, alltså den närmast staden, att vara fortsatt stängd fram till hösten 2021. Så fram till dess måste gående och cyklister samsas på den västra gång- och cykelbanan, som är dubbelriktad. Ta det extra försiktigt och visa hänsyn till mötande trafik.

Underhållsarbetet på Älvsborgsbron fortsätter nästa år och är då planerat att pågå från april till augusti.

Läs också