Direkt till innehåll

Avfart till Skår vid Kallebäcksmotet stängs

Nu försvinner möjligheten för dig som kommer körande på E6 söderut att svänga vänster till Skår vid Kallebäcksmotet. Istället måste du välja Örgrytemotet.

Ändringen gäller från och med söndagen den 17 november och beror på byggnationen av den nya direktförbindelsen mellan E6/E20 norrut och väg 40 mot Borås-hållet – något som du kan läsa mer om genom att klicka här.

Av krysset på kartan längst ned framgår var ändringen sker och var det alltså inte längre blir möjligt att svänga vänster.

Välj Örgrytemotet istället
Förändringen innebär att du som kör en vanlig personbil eller mc och kommer körande på E6 i riktning söderut (det vill säga åt Malmö-hållet) och brukar köra av mot Skår via Kallebäcksmotet istället måste vara förutseende och svänga av redan vid Örgrytemotet.

Ett alternativ är att från väg 40-rampen välja den nya avfartsvägen mot Sankt Sigfridsgatan söderut och vidare mot Kallebäck/Mölndal som också gäller från den 17 november (även denna väg framgår av kartan nedan).

Därifrån kan du vända tillbaka mot Skår i Kallebäck eller i Mölndal.

Skulle du som framför en personbil eller mc av någon anledning missa bägge dessa alternativ och ska till Skår måste du dessvärre fortsätta söderut på E6 i riktning mot Malmö och vända norrut igen vid Lackarebäcksmotet.

Ingen tung trafik på Sankt Sigfridsgatan
För dig som framför ett tungt fordon över 3,5 ton gäller precis som vanligt att det är förbjudet med genomfartstrafik på Sankt Sigfridsgatan. Du som framför ett tungt fordon och ska till södra delen av Skår ska alltså inte svänga av vid Örgrytemotet. Istället måste du som vanligt fortsätta till Delsjömotet eller Lackarebäcksmotet och vända norrut där.

Ett annat alternativ är att köra söderut på Kallebäcksmotet och “svänga höger” och vända i Mölndal eller Kallebäck.

Längre tid
Den borttagna vänstersvängen gäller under en längre tid framöver. Byggnationen av den nya förbindelsen mellan E6/E20 norrut och väg 40 mot Borås-hållet väntas vara klar i oktober 2020.

Klicka på bilden för en större karta över ändringen den 17 november:

Läs också