Direkt till innehåll

Cyklister på Masthamnsgatan leds om

Byggnation av Masthuggskajen påverkar cyklister på Masthamnsgatan som från den 26 november hänvisas till Första Långgatan.

Torsdagen den 26 november stängs cykelbana längs Masthamnsgatan mellan Värmlandsgatan och Järnvågsgatan. Det gör att cyklister som ska mot centrum och Järntorget i stället får cykla via Första Långgatan. Cykelbanan stängs av säkerhetsskäl då arbeten utförs vid Masthamnsgatan som ingår i byggnationen av Masthuggskajen.

Öppna cykelbanor och nya cykelstråk
Cykelbanorna på Första Långgatan och Emigrantvägen kommer att vara öppna under hela byggperioden av Masthuggskajen, som väntas färdigt omkring 2028.

Klicka på kartan för större bild:

Karta över omledningen för cyklister mot Järntorget via Första Långgatan

När byggnationen av Masthuggskajen är klar kommer cykelbanorna utmed Första Långgatan och Emigrantvägen att ha byggts om till tydliga och säkra cykelstråk. Från Linné kommer det finnas en cykelväg ända ner till vattnet. Dessutom blir det cykelparkeringar och cykelpool på Masthuggskajen.

Vill du komma med idéer och synpunkter?
För att det ska fungera bra att cykla i området under byggtiden är cyklister välkomna att höra av sig med idéer på förbättringar till en cykelreferensgrupp. Maila till: cykelreferensgrupp.masthuggskajen@trafikkontoret.goteborg.se

Du kan läsa mer om Masthuggskajen på projektets hemsida.

Läs också