Direkt till innehåll

En julhälsning

Trafik Göteborg önskar god jul och gott nytt år med tips om hur du kan hålla avstånd även i trafiken.

Julen är en av årets stora helger då många av oss reser. I år kanske de längre resorna till släkt och vänner uteblir, men vi på Trafik Göteborg vill ändå skicka med några smarta tips på vägen.

Tänk på att hålla avstånd – även på vägarna
Med mycket trafik på vägarna ökar också risk för olyckor. Därför är det viktigt att hålla avstånd i trafiken. Under rådande pandemi är vår sjukvård hårt belastad och att följa hastighetsgränser och avstånd är ett lätt sätt att hjälpas åt. Och kör alltid nykter!

Trafiken.nu-appen hjälper dig fram
Planera din resa. Se till att vara ute i god tid. Har du möjlighet kan du resa när det är mindre trafik. Med hjälp av appen Trafiken.nu får du full koll på trafikläget innan du ger dig ut i trafiken. Du kan se var trafiken flyter och var den går långsamt, du kan dessutom prenumerera på push-notiser om trafikstörningar inom ett visst geografiskt område.

Kolla in läget
Eftersom väglaget skiftar snabbt under vintern kan det också vara bra att kolla hur vägarna ser ut innan avfärd. Bäst koll på det rådande vinterväglaget får du genom väglagsinformationen i Trafiken.nu-kartan eller Trafikverkets karta. Bägge dessa kartor visar realtidsinformation från olika vägväderstationer och väglagsbilder från olika kameror.

Här kan du se mer om rådande väglag på realtidskartan på Trafiken.nu.

Här kan du se mer om rådande väglag på Trafikverkets realtidskarta.

Håll dig uppdaterad om trafikläget i Göteborg
Vårt nyhetsbrev Veckans Trafik tar nu juluppehåll men är tillbaka den 8 januari. För att bli prenumerant går du in på antingen Trafiken.nu eller acc-trafikgoteborg.tkgbg.se och scrollar ned. Veckans trafik består av nyheter om alla stora kommande trafikstörningar. När du har fyllt i din mailadress får du ett rykande färskt nyhetsbrev varje fredag.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram – så hörs vi!

Vi på Trafik Göteborg önskar alla trafikanter god jul och gott nytt år

Läs också