Direkt till innehåll

Färre spårvagnsturer i rusningstrafik

Från och med torsdag den 26 mars blir det färre antal avgångar i spårvagnstrafiken i Göteborg under rusningstid. Orsaken är personalbrist till följd av coronaviruset.

Västtrafik tvingas nu justera spårvagnstrafiken till följd av den pågående coronapandemin. På grund av personalbrist blir det framöver något glesare mellan spårvagnsavgångarna under rusningstrafik på vardagar. Mer bestämt införs 12-minuterstrafik istället för 9-minuterstrafik.

Ändringen införs från och med torsdag den 26 mars och gäller tills vidare.

– Vi förstår att det här kan påverka våra resenärer på olika sätt och vi ber därför om överseende och tålamod i det här läget, säger Jarl Samuelsson, chef för Västtrafiks affärsenhet, i ett pressmeddelande.

Övriga tider på dygnet kommer spårvagnstrafiken att fortsätta gå enligt tidtabell, med undantag av linje 13 som tills vidare är helt indragen.

När det gäller buss-, tåg- och båttrafiken påverkas än så länge endast enstaka linjer, men även där kan enligt Västtrafik behöva göras mer planerade tidtabellsförändringar framöver.

Västtrafik uppmanar alla kollektivtrafikresenärer att söka sin resa i förväg i To Go-appen eller på Västtrafiks hemsida.

Mer information hittar du på Västtrafiks hemsida.

Läs också