Direkt till innehåll

Ta det lugnt i påsk!

Vi vill önska glad påsk och passa på att skicka med en påminnelse: tänk på att följa Folkhälsomyndighetens råd om att avstå från onödiga resor och undvika rusningstid.

Påsken brukar vara en av de helger på året då vi reser som mest, men i år ser det annorlunda ut. Orsaken är såklart coronapandemin.

Enligt Folkhälsomyndigheten ska man bland annat avstå från onödiga resor, undvika att resa i rusningstrafik och stanna hemma om man är sjuk. Därför kommer det att bli betydligt lugnare på landets vägar i påsk.

Detsamma gäller tågtrafiken. Om du ändå ska åka tåg i påsk eller lämna någon vid tåget är det några saker som du bör tänka på. För det första pågår som vanligt många banarbeten under påskhelgen som kan påverka din tågresa, något som du bland annat kan läsa om här.

Kontakta ditt tågbolag för mer information om eventuella ändringar i tågtrafiken.

Det andra vi vill nämna är att det numera är en ny, något längre väg till och från Centralens parkering. Var därför ute i god tid om du ska lämna eller hämta någon vid tåget. Tänk också på att skyltningen till Centralstationen är ändrad till att endast innefatta en tågsymbol.

Läs mer om den ändrade vägen till Centralens parkering här.

Har du planerat att åka kollektivt är det viktigt att hålla avstånd till andra och hosta/nysa i armvecket. Gå och cykla om du har möjlighet.

Visst blir påsken annorlunda i år men glöm inte att ta hand om varandra på avstånd!

Glad påsk!

Läs också